!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Kv. Myggans samfällighetsförening

Grannsamverkan

Grannsamverkan

I vårt område ingår vi i Grannsamverkan. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden.

Bakom Grannsamverkankonceptet står Samverkan mot brott som är en organisation bestående av Polisen, Brottsförebyggande rådet, Sveriges Kommuner och Landsting, SSF Stöldskyddsföreningen, Trygg Hansa, Folksam, If, Länsförsäkringar, Dina Försäkringar, Moderna Försäkringar, ICA Försäkring, Villaägarna, SABO, Hyresgästföreningen och Riksbyggen som alla verkar för att skapa ett tryggare boende.

 
I vårt område är det åldermännen som är kontaktombud inom grannsamverkan i respektive byalag. För att se vem som är din närmaste ålderman kan du klicka här. Vill du veta vad Grannsamverkan innebär kan då läsa mer på Grannsamverkans hemsida och i Åldermännens pärm.
 
Det finns även en huvudkontaktperson för Grannsamverkan i vårt område. Som huvudkontaktperson agerar man som länk mellan kontaktombuden och Skövde Grannsamverkan. Man deltar på möten med polisen, andra grannsamverkan i Skövde, trygghetsvandringar, m.m. Se här vem som är huvudkontaktpersonen är för Grannsamverkan i vårt område.
 

Undersidor

Uppdaterad 2018-11-10

Webbansvarig

Logga in

Glömt lösenordet?

Cookies

Sitemap

Webbversion